Рекламации

Потребителят има право да откаже и да поиска връщане на поръчаните и закупени от него стоки в срок от 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоките на адреса за доставка, в случай, че :

  • Артикулът няма следи от третиране – да не е носен, пран и/или гладен , без аромати, без следи от грим,без да скъсана/надраскана
  • Артикулът трябва да е със запазен търговски вид и да бъде с оригинални опаковки* и етикети (без те да са свалени!). 

 

Удовлетворяването на искане за връщане на стоката:

След като получим върнатата пратка , ние ще я прегледаме внимателно, за да се убедим, че отговаря на изискванията за връщане (да не е носена, прана или гладена, както и да е с оригиналните опаковка и етикети и т.н). След това, в рамките на 14 работни дни, ще възстановим неговата стойност (без стойносттс на доставката) по банков път на посочения от Вас IBAN във формуляра за замяна и връщане.Всички пратки се отвярят преди възстановяване на суми!

Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя.  На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ''Закон за защита на потребителите''.

Не приемаме рекламации за дефекти, произтекли от неправилно и несъобразено с инструкциите на производителя употребяване и третиране на продуктите.

Долна част на бельо  и бански - бикини, боксерки, прашки, слипове, бодита и други продукти, характеризиращи се като долно бельо - НЕ ПОДЛЕЖАТ на връщане и подмяна - по хигиенични причини.

При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.

В случай на фабричен дефект, който е установен при получаването на продукта, по време на опция преглед, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения.  В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца.

 * При положение, че потребителят не е запазил оригиналната опаковка следва да опакова стоката за транспортиране, с цел запазването й. Препоръчително е опаковането да е съобразено с теглото и съдържанието на стоката. Всеки пакет следва да бъде сигурно запечатан. За надеждна опаковка практиката налага използването на поне 2 различни компонента ( найлон, стреч фолио и/или тиксо,куриерски плик), тъй като риска от погиване/нараняване на стоката е за сметка на потребителя до приемането й в склад на /от Служител на/ Търговеца.

 

В случай, че в срок от 14 (четиринадесет) дни от датата на доставка, Потребителят откаже частично или изцяло закупените стоки, www.scelements.bg се задължава да възстанови частично или изцяло депозираната сума за тяхното закупуване. В случай, че Потребителят не реализира правото си на отказ от закупените стоки или услуги в горепосочения срок, www.scelements.bg автоматично трансформира депозита като заплащане на стойността на поръчаните стоки или услуги.

13.3 Какво трябва да се направи, за да може да бъде върнат продукт,  закупен от www.scelements.bg :

- Да се спазят правилата по под точка 13.1 и 13.2

- Преди да предприемете връщане на продукт, трябва да поискате това да се случи, след като се свържете с нас чрез формата за контакт info@scelements.bg или на 0700 70 776

- Попълнете коректно Формуляр за рекламация

- Връщането на продукта трябва да е чрез куриерска фирма  SPEEDY.

- Разходите по доставката са за сметка на клиента, без наложен платеж. 

- В куриерският плик на фирма  SPEEDY трябва артикула/-ите  да пътува заедно с коректно попълнена „БЛАНКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТ".

- Сумата по стойността на поръчаните артикули (без сумата, която сте заплатили за доставка при получаването на поръчката си) ще ви бъде изплатена в срок не   по-късно от 14 календарни дни по банкова сметка, която сте ни предоставили при попълването на Формуляр за рекламация.

13.4 Случаи в които не се позволява да се върне продукт:

- Ако не са изпълнени всички указания в т.13.1 и 13.2

- Ако върнете продукт/-и с наложен платеж

- Ако върнете продукт/-и чрез друга куриерска фирма

www.scelements.bg спазвайки ''Закон за защита на потребителите''(ЗЗП) , запазва правото да откаже връщане на продукт.

  Адрес за връщане : гр.Варна ,жк.Възраждане 1, ул.Иван Троянски 9 ,магазин 1-3,

Получател: Севън Интернешънъл ЕООД , тел: 0898943179